Дітки дитячого містечка “ЗАТИШОК” побували на екскурсії в НПП «Синевир»

 

Соціально-реабілітаційний центр (дитяче містечко) «Затишок», що розташований в екологічному і безпечнішому куточку України – селі Пилипець на Закарпатті є одним із дитячих закладів у якому проживають діти-переселенці, а також діти з евакуйованих закладів інтернатного типу, котрі опинилися у скрутних життєвих обставинах, яким необхідна медична та психологічна допомога.

Нині дирекція та вихователі дитячого прихистку вкладають в роботу з дітками всіх зусиль для того, щоб оселити у дитячих серцях спокій та віру у світле майбутнє. Намагаються урізноманітнити їх перебування у дитячому закладі різними культурними програмами та відпочинками на природі.

На минулих вихідних керівництво закладу разом з співробітниками НПП «Синевир», організували для них безкоштовні екскурсії по території ПЗФ парку, де дітки разом з вихователями відвідали Реабілітаційний центр бурого ведмедя, а також справжню перлину Карпат – мальовниче озеро Синевир.

Культурна програма дозвілля по туристичних місцях нацпарку була дуже вдалою і вчасною, так як навколо зігрівало і милувало своїм промінням весняне сонечко, а високо в горах осліплював своїм відблиском ще не розталий сніг. Дітки з цікавістю розпитували про кількість клишоногих, дізнавалися про їхні імена та перебування у ведмежому притулку, раціон харчування та зимовий сон.

«У ході проведення екскурсії, спостерігати за їхніми радісними обличчями та враженнями від побаченого було неймовірно цікаво і, водночас, у кожного з дорослих, поринали думки переживань і болю за їхнє дитинство, яке проходить в період війни без батьківської опіки та родинного затишку» – говорить екскурсоводка Марина Печкан.

Керівник групи екскурсантів – заступник директора НДР Аліна Мариненко та вихователі щиро подякували екскурсоводам за цікаві розповіді про звірів та змістовно проведений час.

На останок для згадки про відвідини парку зроблено спільне фото.

Новини

ПРАЛІСИ ЄВРОПИ – ВСЕСВІТНЯ ПРИРОДНА СПАДЩИНА ЮНЕСКО

Букові праліси представляють повне серійне різноманіття, яке притаманне для Європи та мають достатній розмір, щоб підтримувати природні процеси розвитку, необхідні для забезпечення довгострокової екологічної життєздатності лісових екосистем в цілому. Вони довершують спектр букових лісів та додають останні суттєві за площею залишки букових пралісів Європи. Праліси репрезентують найбільш завершені й повні екологічні моделі, де відображено процеси, […]

  • Без категорії

Спільний проєкт ліцею і нацпарку до Міжнародного дня Землі «Що я можу зробити для майбутнього планети?»

Щороку 20 квітня жителі нашої планети відзначають Міжнародний день Землі. Це чудова нагода вкотре замислитися над проблемою збереження навколишнього середовища, усвідомити необхідність порозуміння між людиною та природою, об’єднатися заради благополуччя нашого подальшого існування на планеті. Учні початкової ланки Синевирського ліцею разом зі своїм вчителем також долучилися до відзначення Всесвітнього дня Землі. Зокрема, було проведено спільний […]

  • Без категорії

Микола ДЕРБАК: НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК – ЦЕ СИНЕРГІЯ ПРИРОДИ, ЛЮДИНИ, КУЛЬТУРИ

Микола Юрійович Дербак народився 28 листопада 1968 року у селі Колочава Mіжгірського району (нині – Хустський район). У 2002 році закінчив біологічний факультет УжНУ. Кандидат філософських наук. Заслужений природоохоронець України. Із 2010 року – директор Національного природного парку «Синевир». Завдяки його зусиллям у 2017 році майже 3 тисячі гектарів пралісів Нацпарку включені до списку Світової […]

  • Без категорії