Гори

Найбільші вершини парку

Гора Стримба
Стримба – найбільша гора Національного природного парку "Синевир". Її висота сягає 1719 метрів над рівнем моря. Хребет Стримби складається з кількох горбів та має протяжність 3 км. На вершині мандрівників зустрічають розсипи-греготи, кущі ялівцю та полонина, вкрита білоусом звичайним.

На вершину прокладено туристичний маршрут протяжністю 15 км, що пролягає на висоті від 550 до 1719 м. Починається він біля Брадолецької школи і тягнеться полями та буковим лісом з домішками смереки та ялини, а потім переходить у гірські полонини.


CC BY-SA 4.0, Вікісховище

CC BY-SA 4.0, Вікісховище

Гора Негровець
Не́гровець – найвища вершина хребта Пишконя. Її висота сягає 1707 метрів над рівнем моря. Розташована на північний схід від однойменного села і на схід від села Синевир. Підніжжя і нижні схили гори вкриті лісами, вище — полонини, подекуди зустрічаються кам'яні. Північні та південні схили стрімкі.

Гора Ясновець
Розташована в центральній частині хребта Пишконя, на північний схід від села Колочави.
Висота – 1600,2 м (за іншими даними 1605 м). Вершина незаліснена, схили стрімкі (особливо східні); підніжжя гори поросле лісом. Місцями є кам'яні осипища.

Гора Дарвайка
Розташована в південно-східній частині хребта Пишконя, на північний схід від села Колочави.
Висота – 1501,9 м (за іншими даними 1506 м). Вершина незаліснена, схили стрімкі (особливо східні й західні); підніжжя гори поросле лісом. Місцями є кам'яні осипища.


CC BY-SA 4.0, Вікісховище

Гора Кам’янка
Здіймається над рівнем моря на 1578 метрів. Свою назву вона отримала через незліченну кількість каменів і валунів різного розміру, якими вкрита вершина гори.

Гора Озірна
Далеко не найвища (1496 метрів над рівнем моря), але дивовижної краси гора, що розташована безпосередньо над Синевирським озером. Наче у дзеркало, дивиться вона у плесо гірської водойми та відкриває панораму навколишніх гір.