Підтримка природно-заповідних територій України

Національний природний парк «Синевир» – одна із восьми цільових територій проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні». Він впроваджується в рамках Німецького Фінансового Співробітництва (ФК) і фінансується німецьким Міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через Кредитну Установу для Відбудови KfW

Проект «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» інвестує у розроблення планів розвитку цільових установ, в покращення інфраструктури парків, підтримку місцевого населення, розвиток екотуризму, підсилення управління природно-заповідним фондом України тощо.

Зокрема, у рамках проекту парки отримали автомобілі для охорони території, науково-освітньої та дослідницької роботи працівників, спецтранспорт для здійснення природоохоронних заходів у віддалених та важкодоступних місцях, уніформу для працівників служби державної охорони цільових природно-заповідних територій.

Окрім того, природно-заповідні території отримають оновлені сайти, комунікаційні стратегії, а працівників навчають нових інструментів для просторового моніторингу та звітування, роботи з аудиторією та побудови бренду парків.