З турботою про природу

 

Нещодавно  на базі Мерешорської   гімназії   відбулося  еколого-освітнє заняття  на тему «Яку роль відіграють дерева в житті людини».

Фахівці відділу еколого-освітньої роботи НПП «Синевир» Тетяна Тільняк та Любов Гречин навчали  юних вихованців дбайливому ставленню до природи, розповіли багато цікавого із світу природи та закликали молодь берегти довкілля.

У ході проведення заняття працівники парку акцентували увагу дітлахів на довкілі та ролі дерев в житті людини, чому важливо їх садити і охороняти.

В ході заняття  зясовували, що варто робити, аби  довкілля стало чистішим. Лунали різні цікаві пропозиції, як напраклад: люди не повинні викидати сміття в річки, не смітити в лісі, садити дерева, влаштовувати екологічні  акції тощо.

Враховуючи те, що напередодні новорічних свят в НПП «Синевир» проходить екологічна акція «Новорічна ялинка», мета якої: попередити вирубку молодих ялинових насаджень. Для того, щоб створити новорічну атмосферу в домі, живу новорічну ялинку фахівці нацпарку навчали дітей, як її замінити на штучну.  Молодь дізналася, як можна виготовити новорічні букети, екібани тощо.

Для закріплення навчального матеріалу  разом з дітками  проведено практичний майстер-клас по виготовленню ялинки з картону. Це заняття виявилося дуже цікавим і всі старалися якнайкраще справитися із поставленим завданням. Власноруч виготовлена ялинка стане прикрасою для кімнати або класу.

В кінці заняття всі отримали листівки та календарі, а для книжкового живого екокуточку класу ще й замальовки на екологічну тематику.

На завершення фахівці парку подякували дирекції закладу за представлену можливість та співпрацю у  проведенні  таких  заходів.

Новини

ВСТАНОВЛЕНО НОВІ ВХІДНІ ЗНАКИ ДО НПП «СИНЕВИР»

Нещодавно на в’їздах до Вільшанського, Квасовецького, Синевирського та Остріцького ПНДВ Національного природного парку “Синевир” було реалізовано важливу ініціативу, спрямовану на підвищення обізнаності громадськості про територію природоохоронної установи, а саме встановлено вхідні знаки (стенди) з найменуванням парку до установ ПЗФ. Реалізація задуму пройшла за сприянням Франкфуртського зоологічного товариства (ФЗТ), яке забезпечило установи необхідними комплектуючими та розхідним […]

  • Без категорії

ЗБЕРЕЖЕМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ…

Щороку 22 квітня мільйони людей у всьому світі вшановують Всесвітній день Землі. Цей день присвячений підвищенню уваги до проблеми забруднення довкілля, зниження біорізноманіття та інших проблем, пов’язаних із змінами клімату. До вшанування дня Землі та поширення інформації про екологічні проблеми, фахівці відділу еколого-освітньої роботи НПП «Синевир» цього дня провели із школяриками 1-4 класів Синевирського ліцею […]

  • Без категорії

НПП «СИНЕВИР” ЗАВЖДИ ГОТОВИЙ ДО СПІВПРАЦІ…

Вихованці Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради, (який з часу повномасштабної війни в Україні став прихистком для 20 діток із Донецької області) відвідали привабливі туристичні місця Національного природного парку «Синевир». Адміністрація парку дозволила вихованцям центру безоплатне відвідування цікавих для них локацій та об’єктів, а також забезпечила їм екскурсійний […]

  • Без категорії