Дітки дитячого містечка “ЗАТИШОК” побували на екскурсії в НПП «Синевир»

 

Соціально-реабілітаційний центр (дитяче містечко) «Затишок», що розташований в екологічному і безпечнішому куточку України – селі Пилипець на Закарпатті є одним із дитячих закладів у якому проживають діти-переселенці, а також діти з евакуйованих закладів інтернатного типу, котрі опинилися у скрутних життєвих обставинах, яким необхідна медична та психологічна допомога.

Нині дирекція та вихователі дитячого прихистку вкладають в роботу з дітками всіх зусиль для того, щоб оселити у дитячих серцях спокій та віру у світле майбутнє. Намагаються урізноманітнити їх перебування у дитячому закладі різними культурними програмами та відпочинками на природі.

На минулих вихідних керівництво закладу разом з співробітниками НПП «Синевир», організували для них безкоштовні екскурсії по території ПЗФ парку, де дітки разом з вихователями відвідали Реабілітаційний центр бурого ведмедя, а також справжню перлину Карпат – мальовниче озеро Синевир.

Культурна програма дозвілля по туристичних місцях нацпарку була дуже вдалою і вчасною, так як навколо зігрівало і милувало своїм промінням весняне сонечко, а високо в горах осліплював своїм відблиском ще не розталий сніг. Дітки з цікавістю розпитували про кількість клишоногих, дізнавалися про їхні імена та перебування у ведмежому притулку, раціон харчування та зимовий сон.

«У ході проведення екскурсії, спостерігати за їхніми радісними обличчями та враженнями від побаченого було неймовірно цікаво і, водночас, у кожного з дорослих, поринали думки переживань і болю за їхнє дитинство, яке проходить в період війни без батьківської опіки та родинного затишку» – говорить екскурсоводка Марина Печкан.

Керівник групи екскурсантів – заступник директора НДР Аліна Мариненко та вихователі щиро подякували екскурсоводам за цікаві розповіді про звірів та змістовно проведений час.

На останок для згадки про відвідини парку зроблено спільне фото.

Новини

ВСТАНОВЛЕНО НОВІ ВХІДНІ ЗНАКИ ДО НПП «СИНЕВИР»

Нещодавно на в’їздах до Вільшанського, Квасовецького, Синевирського та Остріцького ПНДВ Національного природного парку “Синевир” було реалізовано важливу ініціативу, спрямовану на підвищення обізнаності громадськості про територію природоохоронної установи, а саме встановлено вхідні знаки (стенди) з найменуванням парку до установ ПЗФ. Реалізація задуму пройшла за сприянням Франкфуртського зоологічного товариства (ФЗТ), яке забезпечило установи необхідними комплектуючими та розхідним […]

  • Без категорії

ЗБЕРЕЖЕМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ…

Щороку 22 квітня мільйони людей у всьому світі вшановують Всесвітній день Землі. Цей день присвячений підвищенню уваги до проблеми забруднення довкілля, зниження біорізноманіття та інших проблем, пов’язаних із змінами клімату. До вшанування дня Землі та поширення інформації про екологічні проблеми, фахівці відділу еколого-освітньої роботи НПП «Синевир» цього дня провели із школяриками 1-4 класів Синевирського ліцею […]

  • Без категорії

НПП «СИНЕВИР” ЗАВЖДИ ГОТОВИЙ ДО СПІВПРАЦІ…

Вихованці Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради, (який з часу повномасштабної війни в Україні став прихистком для 20 діток із Донецької області) відвідали привабливі туристичні місця Національного природного парку «Синевир». Адміністрація парку дозволила вихованцям центру безоплатне відвідування цікавих для них локацій та об’єктів, а також забезпечила їм екскурсійний […]

  • Без категорії