НПП “СИНЕВИР” ПРОВОДИТЬ БУДІВЕЛЬНІ РОБОТИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ІНФРАСТРУКТУРИ ПАРКУ

Національний природний парк “Синевир» активно здійснює будівельні роботи для покращення інфраструктури парку. Ці заходи спрямовані на підвищення комфорту та безпеки відвідувачів, а також на збереження унікальних природних ресурсів.

Однією з головних задач є ремонт проїзних мостів через річки та потічки. Ці мости є критично важливими для забезпечення доступу до різних частин парку, як для відвідувачів так і для працівників служби державної охорони.

Сьогодні вже повністю відновлено дерев’яний настил на проїзному мості через річку Теребля. Цей міст є критично важливим об’єктом, оскільки забезпечує проїзд до Квасовецького та Вільшанського природоохоронних науково-дослідних відділень (ПНДВ), де проводяться наукові дослідження та заходи з охорони природи.

Відновлений міст має довжину 48 метрів та ширину 5 метрів, що дозволяє сьогодні комфортно пересуватись не лише службовому транспорту але й відвідувачам парку, а також жителям Колочавської громади. Міст виконаний з дерева, що гармонійно вписується у природний ландшафт та відповідає екологічним стандартам.

Другий важливий об’єкт – встановлення нового мосту в урочищі «Квасовець», через який забезпечується зручний та безпечний проїзд до адмінбудівлі Квасовецького ПНДВ та реабілітаційного центру хижих птахів «Сапсан».

Новий міст сприятиме безперебійній роботі науковців та працівників парку, покращить доступ до природних об’єктів, де проводяться дослідження і моніторинг стану природних ресурсів, а також слугуватиме збільшенню туристичного потоку, що позитивно вплине на розвиток регіону в цілому.

Зазначимо, що заходи включають у себе ряд робіт – відновлення несучих конструкцій, заміну дерев’яних елементів, посилення опор та балок, захист від гнилі тощо. Все це не лише поліпшить інфраструктуру парку, але й підвищить рівень безпеки та комфорту для всіх відвідувачів та працівників.

Відтак варто наголосити, що всі будівельні роботи на вищезазначених об’єктах були проведені господарським способом, що свідчить про високий рівень професійності та самоорганізації колективу національного парку. Також усі витрати були покриті за рахунок власних коштів парку, без залучення додаткового фінансування.

 

Новини

ХАРАКТЕРИСТИКА ФЛОРИСТИЧНОГО РОЗМАЇТТЯ ОЗЕРА СИНЕВИР

Озеро Синевир є унікальним природним комплексом, що розташоване на висоті 989 м.н.р.м. з найбільшою площею в Українських Карпатах біля 7,5 га. Озеро прісне постійно заповнене водою з тимчасовим сезонним розливом, в залежності від наповненості має середню глибину 8-10 м, а найбільшу глибину 19-23.5 м, об’єм води 350-460 тис.м³. Вода озера належить до гідрокарбонатно-сульфатного типу з […]

  • Без категорії

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РЕЙНДЖЕРА – шанування захисників природи

Щорічно, 31 липня, світ відзначає Всесвітній день рейнджера (World Ranger Day). Цей день присвячений тим мужнім і відданим людям, які охороняють та зберігають наші природні багатства. Національний природний парк “Синевир” з гордістю приєднується до цього свята, вшановуючи своїх рейнджерів, які щодня працюють для збереження унікальних екосистем нашого краю. Інспектори служби державної охорони НПП “Синевир” виконують […]

  • Без категорії

МОТЕЛІ НПП «СИНЕВИР» – КОМФОРТ ТА ЗРУЧНІСТЬ ДЛЯ ТУРИСТІВ

Національний природний парк “Синевир” є не лише перлиною Карпат, відомою своїми неймовірними краєвидами, а й місцем, де туристи можуть зупинитися в комфортних умовах, насолоджуючись усіма зручностями. На території парку діють чимало готелів та мотелів, які розташовані на різних туристичних об’єктах і забезпечують гостям затишне проживання. На разі такі пункти вже діють на чотирьох туристичних локаціях […]

  • Без категорії