Науково-дослідна робота НПП «Синевир»

Протягом липня 2024 року на території НПП «Синевир» проводились науково-дослідні роботи на таких об’єктах:
– заповідне оліготрофне сфагнове болото «Глуханя» – облік рідкісних та Червонокнижних видів рослин на пробних площадках Негровецького природоохоронного науково-дослідного відділення (ПНДВ).
– облік грибів макроміцетів на пробних площадках в буковому насадженні Квасовецького ПНДВ в ялиновому лісі, також в буково-ялицево-ялиновому лісі Остріцького ПНДВ.
– на науково-дослідній пасіці проходять заходи з розведення бджоломаток «Карпатської породи» з подальшим розповсюдженням по місцевим пасіках, розташованих в межах території НПП «Синевир».
Окрім цих робіт, підготовлено наукову статтю до серпневого науково-практичного семінару НПП «Кременецькі гори – «Відтворення корінних насаджень. Сучасний стан, проблеми та шляхи удосконалення».
Відповідно підготовлено статтю «Букові ліси Національного природного парку «Синевир» та їх природне відновлення».
До Всеукраїнської науково-практичної конференції НПП «Кармелюкове Поділля» – «Регіональні аспекти наукових досліджень на об’єктах і територіях ПЗФ України, яка пройде у серпні цього року, підготовлено статтю «Природні екосистеми Національного природного парку «Синевир», які сформували раритетні комплекси і об’єкти та їх біорізноманіття.

Новини

НА ТЕРИТОРІЇ НПП «СИНЕВИР» РОЗПОЧАВСЯ РЕВ ОЛЕНІВ: ВВЕДЕНО СЕЗОН ТИШІ

Національний природний парк “Синевир” оголосив про початок одного з найбільш захоплюючих природних явищ — сезону реву оленів. У цей період олені активно шукають собі пару, що супроводжується гучними звуками реву, які можна почути на великій відстані. Це природне явище є не лише важливим моментом у життєвому циклі цих тварин, але й приваблює численних туристів, які […]

  • Без категорії

На території НПП «Синевир» продовжується дослідження рептилій та амфібій

З 2 по 4 вересня 2024 року науковими працівниками Чернівецького природознавчого музею – к.б.н. Назаром Смірновим і науковим співробітником Приазовського національного природного парку Галиною Микитинець разом із науковими співробітниками НПП «Синевир» було продовжено дослідження та вивчення рептилій і амфібій на території Негровецького природоохоронного науково-дослідного відділення, які розпочато в липні цього року в рамках реалізації міжнародного […]

  • Без категорії

ШАНОВНІ УЧНІ ТА ВЧИТЕЛІ! Вітаємо вас із Днем знань!

У цей святковий день хочемо побажати усім учням та вчителям натхнення, цікавих відкриттів і невичерпної енергії на шляху до нових знань. Нехай кожен день буде сповнений новими відкриттями, цікавими зустрічами і приємними враженнями. Цей рік знову розпочинаємо в умовах випробувань та викликів, які накладає на нас воєнний стан. Але ми віримо, що ваша мужність, витримка […]

  • Без категорії