У часи тривожних новин і важких втрат так важливо не втрачати вміння і бажання помічати й добрі історії

Увесь 2023 рік ми спостерігали, як природоохоронні території Українських Карпат сміливо зустрічають нові виклики та відчайдушно намагалися допомагати та підтримувати їх: фінансами, консультаціями, доступом до інформації, навчальними рішеннями, необхідним обладнанням.

Цей шлях нелегкий, але долати його значно легше разом. Тому ми, Франкфуртське зоологічне товариство, зібрали друзів та партнерів на “Вечір добрих історій про збереження Карпат”. Було так приємно і потрібно підсумувати рік, що минув, та обговорити плани на 2024.

Ми вдячні усім, хто сьогодні робить природоохоронну діяльність в Україні можливою. Насамперед нашим колегам та усім воїнам, які відстоюють суверенітет нашої держави.

Ніколи не втомимося дякувати національним паркам та заповідникам, з якими нам пощастило мати спільні проєкти, а це – Національний природний парк “Черемоський” National Park “Cheremoskyi”, Національний природний парк “Гуцульщина”, Національний природний парк “Вижницький” National Nature Park “Vyzhnytskyi”, Національний природний парк “Верховинський”, Національний природний парк “Сколівські Бескиди”, Національний природний парк “Бойківщина”, Національний природний парк “Синевир”, Ужанський національний природний парк – Uzhanskyi National Nature Park, Національний природний парк “Зачарований край”, Карпатський національний природний парк, Карпатський біосферний заповідник // Carpathian Biosphere Reserve, Природний заповідник “Горгани”, Національний природний парк “Синьогора”, Яворівський національний природний парк.

Кожна з добрих історій, які прозвучали на події, була б неможлива без участі та підтримки місцевої влади, зокрема Закарпатська обласна державна адміністрація, Чернівецька обласна військова адміністрація, Львівська обласна державна адміністрація та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Окрема вдячність народному депутату України Ростислав Тістик за небайдужість та сприяння природоохоронній діяльності в Україні.

Сподіваємося і віримо, що 2024 готує дня нас ще більше добрих історій про збереження Карпат.

Новини

ВСТАНОВЛЕНО НОВІ ВХІДНІ ЗНАКИ ДО НПП «СИНЕВИР»

Нещодавно на в’їздах до Вільшанського, Квасовецького, Синевирського та Остріцького ПНДВ Національного природного парку “Синевир” було реалізовано важливу ініціативу, спрямовану на підвищення обізнаності громадськості про територію природоохоронної установи, а саме встановлено вхідні знаки (стенди) з найменуванням парку до установ ПЗФ. Реалізація задуму пройшла за сприянням Франкфуртського зоологічного товариства (ФЗТ), яке забезпечило установи необхідними комплектуючими та розхідним […]

  • Без категорії

ЗБЕРЕЖЕМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ…

Щороку 22 квітня мільйони людей у всьому світі вшановують Всесвітній день Землі. Цей день присвячений підвищенню уваги до проблеми забруднення довкілля, зниження біорізноманіття та інших проблем, пов’язаних із змінами клімату. До вшанування дня Землі та поширення інформації про екологічні проблеми, фахівці відділу еколого-освітньої роботи НПП «Синевир» цього дня провели із школяриками 1-4 класів Синевирського ліцею […]

  • Без категорії

НПП «СИНЕВИР” ЗАВЖДИ ГОТОВИЙ ДО СПІВПРАЦІ…

Вихованці Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради, (який з часу повномасштабної війни в Україні став прихистком для 20 діток із Донецької області) відвідали привабливі туристичні місця Національного природного парку «Синевир». Адміністрація парку дозволила вихованцям центру безоплатне відвідування цікавих для них локацій та об’єктів, а також забезпечила їм екскурсійний […]

  • Без категорії